internetit dhe telefonit, home shopping

Marketing Plan

Brief description:

Ideja për këtë dyqan në internet lindi si rezulat i nevojes dhe pamundësise për të blere artikuj ushqimor per shkak te mungeses se kohes. Tani per tani shprëndajme vetëm brenda Prishtines. Gjerat porositen nepermjet internetit dhe telefonit, porosite mund te jene on-line dhe ne termine te caktuara. Gjerat e porositura shpërndahen deri te dera në shtëpi, zyre ose restorane. Shpërndarja është 100% e garantuar ne kohe dhe ushqimi eshte gjithmone I fresket! Vetem ne Prishtine jane te rregjistrur permbi se XXX mije banore, supozohet se ka rreth XXXX mije banore.Tani ne Prishtine rreth XXXX perqind te banesave dhe shtepive kane rrjet te internetit nga ISP-i te ndryshme. Po ashtu edhe cdo shtepi posedon lidhje telefonike, edhe po te mos ket rrjet te internetit, ka mundesi te lidhet me dial up.

Name of the company (Owners): MADE for trade (Muamer, Ardita, Denion, Erman), deliverymade.com, EDS (Express Delivery System), Bring your shop at home, home shopping, click your shopping, grocery online

Mumer Niksic Analazia e Tregut

Erman Morina Web Faqja

Ardita Ramosaj Prezantimin Te Klienti

Denion Galimuna Advertisement

Business environment and competitors.

Ne trend jane hapjet e Hipermarketave ne tere rajonin e Kosoves, se pari ne Prishtine, e pastaj edhe ne qendrat tjera neper Kosove. Me kete trend, gjithnje e me shume eshte duke rene numri i mini-marketeve (rritje e numrit te blersve ne hipermarketa).

Arsyet: Zgjedhje te shumta ushqimore, Cmimet e volitshme, parkingu i automjeteve, sherbim profesional, Hapsire per te bere blerje dhe mundesi per argetim, Lojra per femije, Restorane, etj.

Momentalisht ne rrethinen e Prishtines gjinden rreth 8 hipermarketa me permbi se 5000 lloje te asortimente te ndryshme:

Maxi 1 dhe 2

INTEREX

ERA Market

Albi Market

Viva Market 1, 2, 3

Yllibec

Inter Eminex

Benaf

Shumica e hipermarketeve jane te koncentruara ne zonen industriale, dhe i kane cmimet e ndryshme prej njera tjetres, kane menyra te ndryshme te promovimit te artikujve te tyre, si psh: postera, reklama, gazeta, broshura, media elektronike.

Momentalisht nuk ka sherbim te tille, dhe kjo ide nuk I konkuron shitjes nga hipermarketat (shtandet).

Marketing Plan

Krijimi i webfaqes. Kontraktohet nje kompani per krijimin e faqes (dy persona: designer, content management), update cdo 12, per kompani te cilat kane IT te avansuara, ekziston mundesia qe ata vete ti postojne produketet e tyre. Mundesia per kompanite ushqimore per reklamim ne faqen tone eshte shume e madhe. Hipermarketat e dergojin update te produkteve (cmimi, foto, pershkrim, aksione, etj) na baze ditore.

Marketing strategy

Target Market

Qiftet apo personat te cilet punojne me orar te gjate.

Familjet te cilat nuk posedojne vetura.

Punonjesit gjate orarit te punes.

Urgjenca per ndonje aheng, dreke, apo cfardo arsye tjeter.

Te moshuarit

Restorane dhe Kuzhina te ndryshme.

Vulnerable groups (Minoritetet, personat me aftesi te kufizurar, nenat me femije te vegjel.)

Marketing Mix (4P's)

Place: Internet and telephone, porosia behet permes sajtit www.ademjashari.com ose perms telefonit 01900 223 223.

Price: Porosia minimale X Euro. Y% ose variable % per item dhe service fee. Pagese te dera. Porosia gjate vikendeve eshte me e lire, varesisht prej marveshjes me marketa, dikund edhe free shipping. Zonat me te cilat gjinden afer marketave do te kene delivery mecmim me te lire.

Promotion: Web advertisement, TV, Billboards, Newspaper, Hypermarkets, radio, in store-promotion.

Product: On-line or telephone service, door to door delivery.

Company resources (costs, human resources)

4 owners, 2 for web (co-op), 2 for call center, 4 drivers - 2 cars, radio communications Motorola. Shkon ne banke edhe lype kredi. Secili prej neve kane mi marre ka 10.000 euro qe dmth 40.000 EURO krejt komplet per business.

Webfaqja - 1.500 EUR

Kerret - 6.000 secila dmth 12.000

Motocikleta - 1.000 EUR 2 copa

Remklamat neper kerre - 200 EUR

2 servera HP - 4.000 EURO

Office

Rent

Interneti, komunikimi,

Expected results (by month/quarter/year)

Fillimi ka me qene fshtire me I eduku njerezit. Potezi ma I mire osht kur njoni pranon…. mandej krejt kane me pranu… skane qare, se ju vjen inati prej tjereve. Duke marre parasysh trendet dhe marketing mix.

Pas gjashte muajsh numri i punetoreve (including cars, motorcycles, database) rritet. Zyret te reja do te hapen na qendra tjera ne Kosove, sipas nevojes edhe naj zyre tjeter ne Prishtine.

Customer satisfaction level

Conclusion, company's short term and long term goals

Arsyeja pse kishim me hape nje firme me delivery service.

Vetem ne Prishtine jane te rregjistrur permbi se 600 mije banore, sypozohet se ka rreth 800 mije banore.Tani ne Prishtine rreth 80 perqind te banesave dhe shtepive kane rrjet te internetit nga ISP-i te ndryshme. Po ashtu edhe cdo shtepi posedon lidhje telefonike, edhe po te mos ket rrjet te internetit, ka mundesi te lidhet me dial up.

Prezentimi i Web Faqes:

Ne web faqe do te jene te futura te gjitha asortimentet e te gjithe marketave te cilet kane kontrate me kompanine tone. Ne faqen e pare do te jene te prezantuara artikujt ne radhitje me alfabet. Secili produkt do ta kete fotografine e vete dhe cmimin sa kushton. Po ne ate rubrike konsumatori do ta kete mundesine qe ta zgjedhe vete se nga cili market e deshirone ate produkt. Nuk lejohet te porositet vetem nje produkt nga nje market, minimumi eshte 10 produkte.

Ideja për këtë dyqan në internet lindi si rezulat i nevojes dhe pamundësise për të blere artikuj ushqimor per shkak te mungeses se kohes. Tani per tani shprëndajme vetëm brenda Prishtines. Gjerat e porositura shpërndahen deri te dera në shtëpi, zyre ose restoran. Shpërndarja është 100% e garantuar ne kohe dhe ushqimi eshte gjithmone I fresket!

Procesi i Blerjes dhe shperndarjes

Kartë krediti

Zgjedhja e produkteve behet nga sajti jone, ku jane te vendosura artikuj te ndryshem nga tri Hipermarketat.

Pas zgjedhjes se gjitha artikujuve behet llogaritja totale te cilen vlere klienti mund ta paguaj online ose ate mundesi do e kete ta kryej edhe tek dera.

Ne rast te pageses perms kartes se kreditit duhet:

Plotësoni të dhënat e kartës së kreditit.

Mbasi karta të aprovohet, do të shkruani adresën në Prishtine dhe emrin e marrësit. Gjithashtu ju inkurajojmë të jepni një numër telefoni, megjithse vetëm do të telefonojmë nëse kemi vështirësi për të gjetur adresën apo marrësi nuk është në shtëpi.

Mbasi të marrim informacionin tuaj, do të fillojme procesin e blerjes dhe shpërndarjes menjeherë.

Please be aware that the free essay that you were just reading was not written by us. This essay, and all of the others available to view on the website, were provided to us by students in exchange for services that we offer. This relationship helps our students to get an even better deal while also contributing to the biggest free essay resource in the UK!